Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co nového u nás

20141020_A Golfík nám stávkuje dál

Ač byl motor nadále KO, našli jsme naštěstí pochopení u vedoucího servisních služeb firmy Porsche Brno a jeho lidský přístup nás příjemně překvapil. Výsledkem jeho práce je opravený Golfík a sponzorsky zaplacená oprava. Děkujeme !!!

Napsáno 20.10.2014

20141005_Golfík nám stávkuje

A opět technika stávkuje. Když motor sdělí, že se mu nechce brumlat, je to špatný. A elektronice nerozumím. Golfík se rozhodl, že nebude startovat, natož pak jezdit. V jedné nejmenované značkové opravně v Blansku měli „snahu“ ho opravit. Vyměnili dobré svíčky za nové, nejdražší (!), dolili litr oleje za 500,- (!), ač jsem to nechtěl, protože čekala výměna celé náplňě tak proč vylít starý s litrem nového (?), a oprava která nic nevyřešila stála skoro 7 000,-. Motor pořád nejel. Alespoň že vedoucí servisu uznal pochybení technika a peníze z části vrátili.

Napsáno 5.10.2014

20140705_Koupili jsme Volfíka Golfíka

Ač je Ivetka tělesně postižená ve stupni III, a často jezdíme do 35km vzdálené nemocnice V Brně, na příspěvek na auto podle zákona nemáme … (příspěvek je pro 4 děti v pěst.péči, ale se 4 zdravými dětmi se mnohdy jezdí méně než s jedním nemocným). Ale protože osobní auto potřebujeme a Fordík Trandík pomalu umírá na své nemoci, rozbili jsme prasátko a koupili sice staršího VW Golf Variant na LPG. „Jen“ za 80 000,- , nic lepšího jsme nenašli.

Napsáno 5.7.2014

20140328_Fordík Trandík nám opět onemocněl.

Náš Fordík Trandík stárne, vrásky přibývají. Při pohledu pod auto jsem objevil olejovou skvrnu. A to je vždy začátek problému. Takže jsem lehnul pod auto a objevil se problém - hodně prodřená hadice od posilovače řízení, a prosakovala. Jezdit s tím dál a riskovat poruchu řízení za jízdy může jen sebevrah. Ale auto potřebijeme hlavně kvůli Ivetce a tak mé kroky a Fordíkova kola směřovaly do servisu, tohle není na opravu doma. Díl byl objednán, já za pár dní pozván s nemocným autem na opravu. Auto bylo opraveno, opět jezdí a . . . nás to stálo 4 500,-korunek. 

Napsáno 28.3.2014